Selecteer de taal

Filters

koorbegeleiding Hartebrug050kl

Inwoners van Gouda en omstreken kunnen in Reeuwijk genieten van de prachtige zang van het Alphens Kozakkenkoor. Na hun vele optredens in binnen- en buitenland komen de Kozakken uit Alphen aan den Rijn naar de Petrus en Pauluskerk.

Op zondagmiddag kunt u genieten van de prachtige Byzantijns-orthodoxe liederen die a capella gezongen worden. Onder leiding van  dirigent Arkadi Gankin wordt daarnaast een gevarieerd programma van authentieke Kozakkenliederen uit Oekraïne, Georgië en Rusland ten gehore gebracht. Met de jarenlange ervaring gecombineerd met de mooie akoestiek kunnen de verschillende liederen op hun mooist klinken.

De instrumentale begeleiding staat onder leiding van Arkadi Gankin, die tevens de arrangementen hiervoor heeft geschreven en op virtuoze wijze de bajan bespeeld. De instrumentengroep bestaat uit Sheila Moens op de bajan, Natalja Shevchenko op de prima-balalaika en Konstantin Sysoev op de contrabas-balalaika. Na haar succesvolle optreden bij vorige concerten hebben we opnieuw de sopraan Yelena Guryeva uit Kazachstan bereid gevonden een gastoptreden te verzorgen.

 

PETRUS EN PAULUSKERK IN REEUWIJK-DORP

Dorpsweg 24, 2811 KH Reeuwijk

Zondagmiddag 7 april a.s.   -   Aanvang: 14.30 uur.   -   Toegang vanaf 14.00 uur.

Entreeprijs is € 15.00   -   In de voorverkoop € 12.50

(inclusief één consumptie in de pauze) 

 Toegangskaarten 

 

 

foto_Alphens_Kozakkenkoor_2023_kopie.jpg

Eindelijk kunnen de inwoners van Leiden en omstreken genieten van het prachtige gezang van het Alphens Kozakkenkoor. Na hun vele optredens in binnen- en buitenland komen de Kozakken naar de Hartebrugkerk in de Haarlemmerstraat te Leiden.

Op zondagmiddag 26 november a.s. kunt u genieten van de prachtige Byzantijns-orthodoxe liederen die a capella gezongen worden o.l.v. dirigent Arkadi Gankin. Op het gevarieerde programma mogen natuurlijk niet de authentieke Kozakkenliederen o.a. uit Oekraïne en Georgië ontbreken.
Het koor wordt hierbij begeleid door dirigent Arkadi Gankin en Sheila Moens op de bajan. Natalja Shevchenko met haar balalaika en Konstantin Sysoev op de balalaika-contrabas completeren de begeleiding van het Alphens Kozakkenkoor. Ook zal er een gastoptreden zijn van de sopraan Yelena Guryeva.
Het concert op zondagmiddag 26 november a.s. begint om 15.00 uur. De kerk opent haar deuren om 14.30 uur.
De entreeprijs is € 17.00, maar in de voorverkoop € 15.00 door de QR-code te scannen of via de website van het koor: www.alphenskozakkenkoor.nl.
Kinderen t/m 12 jaar gratis onder begeleiding.
U bent van harte uitgenodigd!

 qrcode.png

11_koor-linksArkadi_185.jpg

Zondagmiddag 1 oktober 2023 aanvang 14:30 uur

Het Alphens Kozakkenkoor heeft dit seizoen 2 leden mogen begroeten die een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de muzikale begeleiding van het koor.
    Op de balalaika Natalia Shevchenko afgestudeerd aan het conservatorium in St. Petersburg, en winnaar van verschillende internationale en Europese muziekwedstrijden. Ze woont sinds 6 jaar in Nederland en geeft muziekles en ondersteunt verschillende professionele en amateurbands.
     Konstatin Sysoev speelt gepassioneerd de balalaika-contrabas en heeft tot het jaar 2000 in verschillende bands gespeeld. Nu in Nederland kreeg hij de kans om de contrabas te gaan bespelen bij het Alphens Kozakkenkoor.
Twee aanwinsten waar dirigent Arkadi Gankin en alle leden zeer content mee zijn. Er zijn al verrassende arrangementen ontwikkeld en ingestudeerd die het publiek blij zullen verrassen.
      Ook zal er in IJsselstein een gastoptreden zijn van sopraan Yelena Guryeva. Zij kreeg haar opleiding (zang, piano en koordirectie) aan het muziekcollege van Petrpavlock in haar geboorteland Kazachstan. Sinds 2002 woont ze in Nederland en heeft in Gouda een eigen muziekpraktijk. Ook zij geeft een bijzondere kleur aan het concert.
      Sheila Moens speelt al jaren trouw bij het koor op haar bajan. Zij voelt zich nu nog meer gesterkt door het prettige samenspel met de balalaika’s.
De Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein met zijn goede akoestiek en zijn bijzondere interieur zal er zeker toe bijdragen dat het Alphens Kozakkenkoor zich geen betere locatie kan wensen om in deze nieuwe samenstelling een concert te geven.

Inmiddels is het al mogelijk uw kaart(en) in de voorverkoop te bestellen ad € 18,50

Bij aanvang van het concert bedraagt de entreeprijs € 20,-

Op de blauwe button  aan de linkerzijde of scannen vande QR-code kunt u rechtstreeks de kaarten(en ad € 18,50 kopen.  (t/m 30-9-2023)

 

qrcode 

 Het Alphens Kozakkenkoor is door MOORDRECHT KLASSIIEK uitgenodigd in de Dorpskerk van Moordrecht een concert te geven.

Via de button “Kaarten bestellen” uw bestelling plaatsen en bent u zeker van een plaats.Afbeelding1

Het Alphens Kozakkenkoor heeft in haar 15-jarig bestaan veel optredens in binnen- en buitenland op hun palmares. Onder leiding van dirigent Arkadi Gankin brengen zij orthodox-byzantjnse liederen, maar ook traditionele volksliederen uit Oekraïne en Georgië en natuurlijk vrolijke en romantische Kozakken ten gehore. In de Dorpskerk van Moordrecht met haar schitterende akoestiek, zullen de melancholische en romantische, maar ook de opzwepende klanken van het Alphens Kozakkenkoor prachtig klinken.

De begeleiding van het koor wordt verzorgd door dirigent Arkadi Gankin op zijn bajan, ondersteund door Sheila Moens, eveneens op de bajan, Nathalya Shevcenko op de balalaika en Trudi Bos op de dwarsfluit.

Naamloos Klezmerband Nigun bestaat inmiddels 12,5 jaar.

Nigun heeft veel vrolijke Klezmer nummers in het repertoire opgenomen. Naast de Klezmermuziek speelt Nigun Jiddische en Hebreeuwse liederen en liederen van Spaans- Portugese (Sefardische) Joden.

Ook maakt Nigun wel eens een uitstapje naar de Balkan muziek.

Het Alphens Kozakkenkoor heeft meerdere keren een gezamenlijk optreden verzorgd met Nigun en kregen ze lovende reacties van het publiek wat zeer verrast werd door de veelzijdigheid aan muziekstijlen. Kortom een unieke muzikale belevenis die u zeker niet mag missen.
U bent dan ook van harte welkom.

Via de button “Kaarten bestellen voor concerten” kunt u bestelling plaatsen en bent u zeker van een plaats of scan onderstaande QR-code met uw smartphone.

 

Wie zou het niet willen meemaken: je verjaardag vieren tijdens een concert van het Alphens Kozakkenkoor? Dat overkwam de 90-jarige Wim Scholte: bloemen en een volle kerk die je toezingt.Tijdens het concert van het Alphens Kozakkenkoor in de O.L.V. Geboortekerk in de Meije werd 1e tenor Wim Scholte op zijn 90ste geboortedag in het zonnetje en de bloemen gezet.
Op zondagmiddag 12 februari kwam het Alphens Kozakkenkoor zingend de kerk binnen. Het publiek was direct gegrepen door deze onverwachte opkomst. Daarna volgde enkele prachtige orthodoxe gezangen. Na het solo-optreden van bas Klaas Schulp met het ontroerende “Gorie, gorie moja zwezda”, liet dirigent Arkadi Gankin zijn bajan, een knoppen accordeon, spreken met het melancholische “Oblivion” van de Argentijnse componist Astor Piazolla. Vervolgens kreeg het publiek nog een primeur voorgeschoteld: “Rewe ta stognje”, een Oekraïense lofzang over de machtige rivier de Dnjepr.
Na de pauze trakteerden de Kozakken, met ondersteuning van Sheila Moens (bajan), Nathalya Shevcenko (balalaika) en Trudi Bos (dwarsfluit), het publiek voornamelijk op romantische en vrolijke liederen tot “Amoerski wolnie”, een prachtige wals over de grote rivier de Wolga, op het programma stond. De jarige solist Wim Scholte werd aangekondigd door ladyspeaker Anneke van Leeuwen, maar na afloop van het lied werd hij het middelpunt van de feestvreugde.: overladen met felicitaties en bloemen. Het enthousiaste publiek zette direct het “Lang zal hij leve” in en het koor sloot met “Mno gaja ljeta” (Lang zal hij leven) deze heuglijke gebeurtenis af.
Met het opzwepende “Sjto tak skoetsjno” als toegift nam het Alphens Kozakkenkoor afscheid van het enthousiaste publiek in de Meije.