Alphens Kozakkenkoor

Aankomende optredens

Concert Openluchttheater Leiden
zo 12 sept 2021
Openluchttheater Leiden
Concert Bonifaciuskerk in optie
zo 17 okt 2021
Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn

Steun het koor

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Het Alphens Kozakkenkoor bestaat uit ongeveer 35 leden. De stemmen zijn verdeeld over bassen, baritons en eerste en tweede tenoren. Het repertoire bestaat uit byzantijns-liturgische muziek en kozakkenliederen.

Het koor is op 25 april 2007 opgericht en dus nog betrekkelijk jong. De leden komen uit Alphen en wijde omgeving, zoals Leiderdorp, Woubrugge, Roelofarendsveen, Ter Aar, Aalsmeer, Wilnis, Nieuwkoop,Woerden, Moordrecht, Wassenaar, Leimuiden, Nieuw-Vennep en Zoetermeer.

Er wordt in het Russisch gezongen. De teksten worden gefonetiseerd, want het cyrillisch schrift geeft wat problemen voor de meeste leden.... Voor de juiste uitspraak van de tekst is het een voordeel, dat dirigent Arkadi Gankin Wit-Rus van geboorte is.

Inmiddels heeft het koor al tientallen optredens in theater, kerken, verzorgingshuizen, etc. verzorgd. Ook is vijf keer in Duitsland in kloosterkerken en kastelen opgetreden.

De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Geïnteresseerden kunnen voor een kennismakingsrepetitie contact opnemen met een van de bestuursleden .