Selecteer de taal

Het Alphens Kozakkenkoor bestaat uit ruim 25 leden. De stemmen zijn verdeeld over bassen, baritons en eerste en tweede tenoren. Het repertoire bestaat uit byzantijns-liturgische muziek en kozakkenliederen.

Het koor is op 25 april 2007 opgericht en dus nog betrekkelijk jong. De leden komen uit Alphen en wijde omgeving, zoals Leiderdorp, Ter Aar, Aalsmeer,  Nieuwkoop, Woerden, Moordrecht, Boskoop, Oude Wetering, Noorden, Wassenaar, Leimuiden, Nieuw-Vennep, Utrecht en Zoetermeer.

Er wordt in het Russisch, Oekraïens en Georgisch gezongen. De teksten worden gefonetiseerd, want het cyrillisch schrift geeft wat problemen voor de meeste leden.... Voor de juiste uitspraak van de tekst is het een voordeel, dat dirigent Arkadi Gankin afkomstig is uit Belarus.

Inmiddels heeft het koor al tientallen optredens in theater, kerken, verzorgingshuizen, etc. verzorgd. Ook is vijf keer in Duitsland in kloosterkerken en kastelen opgetreden.

De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. De koorleden hebben met elkaar een hechte band opgebouwd en staan open voor nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen voor een kennismakingsrepetitie contact opnemen met een van de bestuursleden.