Alphens
Kozakkenkoor

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Steun het koor

Lees meer...

Agenda

De Kozakken komen.

Datum: Zondag 02 Februari 2020
Aanvang: 14:30
Locatie: Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk, Nieuwkoop
Toegankelijkheid: Openbaar
Tickets:

€15 per kaartje

Kaarten  zijn via deze site te bestellen zie button "Kaarten bestellen" .Zodra kaarten betaald zijn worden ze thuisbezorgd.

Nieuwkoop viert in 2020 het 750 jarig bestaan. Voor de monumentale OLV Hemelvaartkerk ook een mooie reden om voor 2-2-2020 het Alphens Kozakkenkoor uit te nodigen voor een feestelijk concert. De Kozakken, die ook in 1813 naar Nederland kwamen, streden mee om het leger van Napoleon te verslaan. Een gedreven groep en die gedrevenheid geldt ook nog steeds voor het Alphens Kozakkenkoor. Hun Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin heeft zijn manschappen in hun korte bestaan tot een hoog niveau weten te brengen. Met hun optreden in binnen- en buitenland weten ze het publiek altijd weer in vervoering te brengen. Het hoogtepunt in hun bestaan was wel in 2017: hun tournee door Belarus (Wit-Rusland) waar het publiek hun emoties niet konden bedwingen toen die Hollandse Kozakken hun authentieke, opzwepende, nostalgische en orthodoxe liederen ten gehore brachten.
Het koor, met zangers uit het gehele Groene Hart, heeft zijn thuisbasis in Alphen aan de Rijn waar wekelijks gerepeteerd wordt in de Maranathakerk. Vanuit de gemeente Nieuwkoop komen er leden uit Ter Aar, Langeraar, Noorden en de Meije. Mogelijk dat na dit concert ook nog mannen uit Nieuwkoop zich aan willen melden om bij de bassen in het Alphens Kozakkenkoor hun bas te laten horen.
Het koor brengt een heel gevarieerd programma ten gehore. Ook zijn er verschillende solistische optredens vanuit het koor.
In deze monumentale kerk met zijn mooie akoestiek zullen de sonore stemmen van de bassen en baritons machtig afsteken tegen de heldere eerste en tweede tenoren. De muzikale leiding wordt verzorgd door Arkadi Gankin en de vaste begeleidster van dit mannenkoor Sheila Moens op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Daarnaast zal de van oorsprong Oekraïense Anna Samoylova met haar virtuoze vioolspel ook in Nieuwkoop de gevoelige snaar weten te raken.
Kortom een concert dat u niet mag missen.
Kaarten in voor voorverkoop bij:-
Brood- en Banketbakkerij Tersteeg
Noorden, S. Van Capelweg 151
Nieuwkoop, Reghthuysplein 9,
Ter Aar, Lindenplein 3
Wilnis, Dorpsstraat 33
Gemakswinkel
Langeraar, Strooplikker 1
Kaarten zijn ook verkrijgbaar via www.alphenskozakkenkoor.nl en via het secretariaat van de kerk dat op di- en donderdagochtend open is van half 10 tot 12 uur. Ook zullen er kaarten te koop zijn in de kerk na afloop van de vieringen in december en januari.
Prijs is € 15,- incl. een consumptie. Er zijn méér consumptiebonnen verkrijgbaar in de kerk.

Het Alphens Kozakkenkoor zal zondagmiddag 2-2-2020 om 14:30 uur hun best gaan doen met hun stemmen ook de harten van de Nieuwkopers te veroveren.