Alphens
Kozakkenkoor

Aankomende optredens

Concert Marienmunster Duitsland
vr 02 okt 2020
Kulturstiftung Marienmunster

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Het Alphens Kozakkenkoor heeft weer een aantal nieuwe leden bij de bassen, baritons en tweede tenoren. De eerste tenoren zijn echter op zoek naar nieuwe zangers aan hun zijde. Zij zingen het hoogste lied, maar zouden het in deze tijd wel van de daken willen schreeuwen dat ze een paar mooie stemmen er bij willen hebben.

De nieuwe leden die zich bij ons gevoegd hebben, hadden ook eerst wat drempelvrees omdat er alleen in het Russisch gezongen wordt en dachten eerst dat ze dit niet onder de knie zouden kunnen krijgen. De teksten zijn echter fonetisch opgeschreven om snel eigen te maken. En nu na enkele weken en wat extra studie zingen ze al hun eerste partijen mee, en met veel plezier. Want naast de serieuze aanpak bij de repetities blijft het plezier een belangrijke factor binnen het koor. De leden komen van heinde en ver om wekelijks de repetitie te volgen (zie bij koor de ledenlijst). De onderlinge band wordt steeds steviger en ook de nieuwe leden voelen zich er snel thuis. Er heerst een gezellige sfeer en de meesten zijn dan ook al ruim voor aanvang van de repetitie aanwezig om eerst weer even gezellig bij te praten.

De repetitie vindt plaats in de Maranathakerk aan de Jongkindt Coninckstraat 2 te Alphen aan den Rijn op de woensdagavond van 19:45 uur tot 22:15 uur. Joke de Vor, inmiddels grote fan van het koor, is daar beheerster en gezellige gastvrouw.

Kortom, wilt u net als de andere leden van het koor een ontspannend avondje zingen, kom dan gerust eens vrijblijvend kijken en luisteren. Wel even vooraf melden. Belangstellenden krijgen voldoende ruimte om eerst te proeven of deze muziek hen aanspreekt alvorens ze ingeschreven worden. Voor beide partijen een prettige bijkomstigheid om te ontdekken bij welke partij de stem het beste past.

We zijn weer volop bezig nieuwe nummers in te studeren en ons voor te bereiden op de concerten van 2018 die er weer veelbelovend uitzien.

Laat uw stem horen, je bent van harte welkom bij Bas, Wim, Hans, Cees, John en Edu de eerste tenoren van het Alphens Kozakkenkoor.

 

 

flyersite

Al 10 jaar heeft een bijzonder koor Alphen aan den Rijn als thuisbasis. Het Alphens Kozakkenkoor weet de toehoorders in theaters, kerken en kastelen in binnen- en buitenland steeds weer te boeien en te ontroeren met prachtige Russisch-orthodoxe muziek en vrolijke, romantische Kozakkenliederen.
Nog nooit een optreden van dit koor bijgewoond? Laat u verrassen en kom zondag 8 oktober om 14.00 uur naar het Castellum Theater in Alphen aan den Rijn.

In dit jubileumjaar heeft het koor al vele hoogtepunten meegemaakt, zoals een optreden voor de Russische tv als hommage aan het verongelukte Alexandrovkoor, een tournee door Wit-Rusland met veel bijzondere momenten en ontmoetingen, twee optredens in de Russisch-orthodoxe kerk in Den Haag en concerten in Oude Wetering, Ammerstol, Gouderak en Zoeterwoude.

Hét hoogtepunt van het jaar wordt het komende jubileumconcert, uiteraard in Alphen aan den Rijn, in het Castellum Theater. Dirigent Arkadi Gankin, afkomstig uit Wit-Rusland, zal de bassen, baritons en tenoren weer met veel enthousiasme aansturen. Het wordt een feestelijk concert met rijkgeschakeerde Russisch-orthodoxe a capela liederen en opzwepende kozakkenliederen op het programma.

Voor dit bijzondere concert is de Russische mezzo-sopraan Viktoria Pankratova uitgenodigd. Voor de begeleiding zorgt het Russisch muziekensemble Samovar. De nummers worden aangekondigd door lady-speaker Nataliya Staravoit.

Via www.theatercastellum.nl kunt u 24 uur per dag nu nog de mooiste plaatsen uitzoeken en wordt de E-ticket na betaling per email naar u persoonlijke emailadres gestuurd. En bij het concertbezoek hoeft u niet aan te sluiten maar kunt u direct doorlopen naar garderobe of uw plaats in het gezellige Theater Castellum. Uw entreebewijs is incl. een consumptie in de pauze.

U bent allen van harte welkom!!

 

IMG 9405 Viktoria4

Het concert van het Alphens Kozakkenkoor op 26 maart 2017 in de prachtig gerenoveerde Meerburgkerk (Goede Herderkerk) in Zoeterwoude-Rijndijk heeft weer een volle zaal getrokken. De toeschouwers konden genieten van mooie byzantijns-liturgische muziek en kozakkenliederen, begeleid door bajanspeler Igor Foersoev. Een hoogtepunt was het optreden van de Russische sopraan Viktoria Pankratova, die de prachtige akoestiek in de hoge kerk ten volle wist te benutten. Nataliya Staravoit was de ladyspeaker en kondigde de nummers aan. Met de Russische titels had ze weinig moeite.....

Het koor maakt zich nu op voor een concertreis door Wit-Rusland. Dat gaat in april gebeuren en heeft alles te maken met het tienjarig bestaan van het koor. Er worden concerten gegeven in Gomel en Minsk. Voor Arkadi Gankin wordt het een bijzondere reis, want hij is, net als Nataliya trouwens, in Wit-Rusland geboren. Hij heeft er zijn muzikale opleiding voltooid en is al tien jaar de dirigent van het Alphens Kozakkenkoor.

Het grote jubileumconcert van het koor is op 8 oktober 2017 in het Castellumtheater in Alphen aan den Rijn, misschien een datum om alvast in de agenda te zetten!

Koor en zaal

Het Alphens Kozakkenkoor in actie in theater De Spreng

De ruim 200 bezoekers aan het concert van het Alphens Kozakkenkoor op 19 februari 2017 hebben kunnen genieten van een mooi concert. Het sfeervolle theater De Spreng in Oude Wetering, een prachtig verbouwd voormalig kerkje, leent zich bij uitstek voor een volumineus koor als de kozakken uit Alphen. Ook als het volume teruggaat, zoals in het mooie orthodoxe lied Iezje Cheroewiemie en de romantische serenade Nakinoev Plasjtsj, vormt elk akkoord zich harmonieus in de gulle akoestiek van het theatertje.

De Russische zangeres Irina Podzniakova, die zich een waardig vervanger toonde van de zieke Viktoria Pankratova, kwam met haar warme sopraanstem volledig tot haar recht, daarbij op bajan begeleid door de dirigent zelf, Arkadi Gankin. Igor Foersov, ook bespeler van de bajan, de Russische knoppenaccordeon, heeft zijn draai in de begeleiding van het koor gevonden. Met krachtige klanken weet hij de kozakken op het juiste pad te houden. Voor het eerst verzorgde ladyspeaker Nataliya Staravoit de aankondigingen en dat deed ze heel charmant. De uitspraak van de Russische titels kent voor haar geen geheimen.

Via Drachten en Moskou naar 'De Spreng' in Oude Wetering.....

Hoe gek het kan lopen. Een Russische familie die in Drachten woont, belde met familieleden in Moskou om Nieuwjaarswensen uit te wisselen. Die vertelden dat er net op de Moskouse tv een uitzending aan de gang was met een optreden van het Alphens Kozakkenkoor. Dit naar aanleiding van de vliegramp, waarbij 60 leden van het Alexandrov Ensemble waren omgekomen. Ter nagedachtenis zong het koor enkele liederen in dat programma. De mensen in Drachten, liefhebbers van kozakkenliedjes, zochten snel de website van het Alphens Kozakkenkoor op, bestelden kaartjes voor het concert in De Spreng en waren zondag 19 februari aanwezig. "Het concert was goed, onze verwachtingen zijn uitgekomen", aldus het commentaar. Leuk toch?

Concert Zoeterwoude

Het koor geeft dit jaar een reeks concerten in het kader van zijn tienjarig bestaan. Het volgende concert is op zondag 26 maart om 14.00 uur in de Goede Herderkerk, die langs de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude-Rijndijk ligt. Een aanrader voor degenen, die het concert in De Spreng hebben gemist!

Viktoria3 website
Viktoria Pankratova

Kerkzaal voorzijde
Theater 'De Spreng'

In 2017 viert het Alphens Kozakkenkoor het tienjarig bestaan. Mèt veel concerten uiteraard. Al tien jaar zingen, maar nog nooit in het gezellige theater De Spreng in Oude Wetering!! Dat moet snel worden rechtgezet.

Het koor is op zondagmiddag 19 februari 2017 om 14.00 uur op volle sterkte aanwezig voor een optreden onder leiding van dirigent Arkadi Gankin.

Speciale gasten zijn de Russische zangeres Viktoria Pankratova en Igor Foersov, die op bajan speelt, de Russische knoppenaccordeon. Viktoria legt in haar optredens een onweerstuitbare Russische passie neer, die niemand onberoerd laat. Het koor heeft haar op het laatste moment nog kunnen boeken.

Het Alphens Kozakkenkoor, onlangs nog te zien op de Russische televisie, zingt Russisch-orthodoxe liederen en vrolijke, melancholieke en romantische kozakkenliedjes.

Toegangskaarten

Kaartjes kunnen via deze website worden besteld, zie de link "Kaarten bestellen' links op deze pagina. De prijs is 12,50 euro. Zodra het geld is overgemaakt, stuurt de penningmeester via de post de kaartjes naar het door u opgegeven adres op (vanaf woensdag 15 februari worden de bestelde en betaalde kaartjes niet meer opgestuurd, maar op naam bij de kaartverkoop aan de ingang van de zaal klaargelegd).

Kaartjes zijn ook te koop bij Veenerick Boek en Kantoor aan het Noordplein in Roelofarendsveen en bij Primera Domien Koek aan de Meerkreuk in Oude Wetering. Vanaf 13.30 uur, als het theater open gaat, kunt u nog kaartjes aan de zaal kopen, dit zo lang de voorrraad strekt. We rekenen op een volle zaal!

Нажмите здесь, чтобы прослушать пример репертуара хора: Отче наш

 DSC1716